Ukusna salsa

Written by Nutricionista. Posted in Blog, Naš meni

IMG_5291

Salsa je vrsta plesa, ali i sos, odnosno ukusno jelo koje se najčešće priprema u Meksiku. Salsa se najčešće priprema samo od par sastojaka od kojih je najvažniji paradajz, ali ova koju danas pripremamo je malo šarenija i veoma ukusna. Ovo jelo je pravi praznik za oči, veoma je ukusna i naravno, hranljiva. Lako se pravi, može se čuvati u frižideru, poneti na posao, i poslužiti gostima uz fine tortilje ili tortilja čipse (i moj omiljeni gvakamole).

Potrebno:

-100g kuvanog belog pasulja

-100g kuvanog crvenog pasulja

-100g kuvanog kukuruza šećerca

-1/2 crvenog ilicrnog luka

-1/2 zelene paprike

-1/2 crvene paprike, pečene ili sveže

-250g paradajza

-2 kašike balsamiko sirćeta

-2 kašike ulja

-so, biber, peršun

Priprema:

Skuvati mahunarke i kukuruz, dobro isprati i ohladiti. Iseckati sve ostale sastojke sitno i izmešati u većoj činiji. Dodati ohlađeni pasulj i kukuruz, začiniti i dobro izmešati. Ostaviti u frižider  da se ohladi, i poslužiti uz tortilje. Ako volite salsu koja izgleda kao pasta, sve ove sastojke možete i ispasirati, i u tom slučaju koristite pečene paprike. Za koju god verziju da se odlučite, nećete pogrešiti. Ako volite ljuto, možete dodati i par kapi Tabasko sosa. Prijatno!

Tags: , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment