Posts Tagged ‘zeaksantin’

Breskva

Written by Nutricionista. Posted in Blog, Namirnice

Peaches-and-nectarines
              U ovom periodu je teško odlučiti se koje bi voće najradije jeli. Ne znam da li i vi imate isti problem, ali meni je zaista teško ovih dana da se odlučim koje voće da kupim. Da bih vama olakšala izbor, danas pričamo o još jednom slatkom daru drevnog „puta svile“, sočnim i mirisnim breskvama. Kao kajsije o kojima smo pričali, i breskve nam stižu iz Kine, i takođe pripadaju porodici Rosaceae. Veoma su rasprostranjene i postoji više vrsta, a sve su ukusne, sočne i veoma zdrave.

Kajsija

Written by Nutricionista. Posted in Blog, Namirnice

Top-10-Apricots-producing-countries-in-the-world

                 Moja današnja užina i osveženje su sočne i mirisne kajsije, pasam odlučila da vas podsetim na ove zlatne darove leta koje je počelo. Zahvaljujući raznim načinima konzervisanja, kajsije su nam dostupne tokom čitave godine, ali su, naravno, najbolje sveže kajsije koje su nam tokom leta dostupne u tržnicama ili na pijacama.

Trešnje

Written by Nutricionista. Posted in Blog, Namirnice

trešnje           
        Podsetili smo se sočnih jagoda, pa bi bio red da se podsetimo i koliko su trešnje zdrave i korisne. Porcija dobro ohlađenih trešanja će nas dobro rehidrirati, zasladiti, i obezbediti nam mnogo fitonutrijenata.