Posts Tagged ‘vitamin A’

Muskatni orah

Written by Nutricionista. Posted in Uncategorized

spices-834114_1280

Omiljene zimske poslastice i napici su prosto nezamislivi bez muskatnog oraha. Jedan je od najpoznatijih začina koji je od davnina bio veoma cenjen zbog svoje arome i primene. Pripada porodici Myristicaceae, u koju spada više vrsta muskatnog oraha.

Kajsija

Written by Nutricionista. Posted in Blog, Namirnice

Top-10-Apricots-producing-countries-in-the-world

                 Moja današnja užina i osveženje su sočne i mirisne kajsije, pasam odlučila da vas podsetim na ove zlatne darove leta koje je počelo. Zahvaljujući raznim načinima konzervisanja, kajsije su nam dostupne tokom čitave godine, ali su, naravno, najbolje sveže kajsije koje su nam tokom leta dostupne u tržnicama ili na pijacama.

Šargarepa

Written by Nutricionista. Posted in Blog, Namirnice

raw-carrots
         Kada sam prošle nedelje, na Facebook stranici Pitajte Nutricionistu, sa vama podelila sliku moje užine uz linkove ka tekstovima o namirnicama koje sam koristila, shvatila sam da još uvek nismo pričali o šargarepi, i da tu grešku moram što pre da ispravim. Moguće je da sam šargarepu zaobišla jer mislim da je svi uvek imamo u kući, i koristimo bar na neki način, ali svakako nije loše da vas podsetim da je koristite češće, jer je zaista veoma hranljiva i korisna.