Posts Tagged ‘telesna masa’

Prekomerna telesna masa u trudnoći

Written by Nutricionista. Posted in Blog, Zdravlje na tanjiru

woman-356141_960_720

Sve mame žele da im trudnoća bude laka i zdrava, ali gojaznost u trudnoći, kao što smo već govorili, nosi velike rizike po zdravlje majke i deteta. Ne samo da višak kilograma može otežati porođaj, već može dovesti i do pobačaja, pojave gestacijskog dijabetesa, preeklampsije i eklampsije. Prema istraživanju Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (Centers for Disease Control and Prevention), skoro 45% žena trudnoću započinje sa prekomernom telesnom masom.

Sve je u glavi

Written by Nutricionista. Posted in Blog, Zdravlje na tanjiru

brain-954821_1920

Pričali smo o raznim dijetama, i znate da ih ne volim, pa bih još jednom naglasila da, kada bi sve te fantastične, čudesne i efikasne dijete zaista imale efekta, svi ljudi bi fantastično izgledali i bili savršenog zdravlja. Kako je situacija mnogo drugačija, jasno vam je da sve te dijete nemaju efekta.

Skinny fat

Written by Nutricionista. Posted in Blog, Zdravlje na tanjiru

skinnyfat
Svi imamo neku drugaricu koja jede šta god želi, kad god želi i koliko god želi, ne vežba, i izgleda vitko. Ako joj kojim slučajem zavidite, pažljivo pročitajte današnji tekst.
Zvuči neverovatno, ali lako se može desiti da imate koji kilogram više a da budete mnogo zdraviji od nekoga ko izgleda .