Posts Tagged ‘proteini’

Bundevino seme

Written by Nutricionista. Posted in Blog, Namirnice

close-up-2097_960_720

O bundevi smo pričali više puta, i pomenuli smo i bundevino seme, ali mislim da ove zdrave semenke zaslužuju svoj poseban tekst, pa ćemo danas pričati o njima. Ove ukusne semenke su veoma zdrave, i prava su riznica vitamina, minerala, antioksidanasa, amino i masnih kiselina.

Biljni proteini

Written by Nutricionista. Posted in Blog, Zdravlje na tanjiru

legumes-665788_1280

Post je odavno počeo iz razgovora sa onima koji ga se pridržavaju, zaključila sam da mnogi ljudi koji poste ne unose dovoljn proteina. O istani tokom posta smo već govorili, ali zaista moram da vas podsetim da i tokom posta, ili ukoliko ste vegetarijanac, možete lako da unesete dovoljno proteina. 

Dan borbe protiv dijabetesa

Written by Nutricionista. Posted in Blog, Zdravlje na tanjiru

diabetes-777001_1920

Od 1991. godine, na inicijativu Svetske zdravstvene organizacije i Međunarodne dijabetološke federacije, svakog 14. novembra se obeležava Svetski dan borbe protiv dijabetesa. Prošle godine započeta je trogodišnja kampanja usmerena na prevenciju dijabetesa i promovisanje zdravih stilova života.  Kako broj obolelih konstantno raste, i kako mnogo slučajeva zbog blagih i neprimetnih simptoma prolazi neopaženo, veoma je važno da se podsetimo koliko je pravilna ishrana važna za sprečavanje nastanka dijabetesa, i koliko je važna kao deo terapije.