Posts Tagged ‘low carb’

Glikogen i zadržavanje tečnosti

Written by Nutricionista. Posted in Blog, Zdravlje na tanjiru

weighing-818694_1280

Primetili ste već, a možda i niste, da nakon vikenda ili možda nekih praznika, vaga pokazuje koji kilogram više, čak i ako nište jeli više hrane nego obično, već samo par malih ispada i par užina više nego inače, ili ste samo preskočili trening. To se svima dešava, tako da se ne opterećujte previše ako vas je vaga u ponedeljak ujutru razočarala. Zašto da se ne opterećujete?

Low carb keksi od badema

Written by Nutricionista. Posted in Uncategorized

IMG_20151206_201938-(1)

Prošle nedelje smo probali slani keks od spelte, a danas pravimo mirisni slatki keks od badema koji je Ivana isprobala za nas.

Low carb keski od badema

2 jaja

200 gr mljevenih blanširanih badema

Kašicica limunovog soka

Cimet, mljeveni karanfilić

Zaslađivač Eritriol + Stevija

 

Posebno umutiti bjelanca i dodati zaslađivač i limunov sok. Zatim dodati bademe, malu kašiku cimeta i tri prsohvata mljevenog karanfilića. Provjeriti slatkoću i dodati po potrebi još zaslađivača.

Na papiru za pečenje pomocu oklagije razviti tijesto debline pola centimetra. Oklagiju pokvasiti  hladnom vodom da se ne lijepi za tijesto. Zatim kružizi zeljene forme keksa ili jednostavno ispeći razvučeno tijesto pa posle sjeći. Peći kratko 15-20 min na 150-180 stepeni.