Posts Tagged ‘karfiol’

Karfiol

Written by Nutricionista. Posted in Blog, Namirnice

cauliflower-59097_1280

Prošle nedelje sam vam predložila avokado kao jednu od namirnica koju možete da iskoristite za novogodišnje posluženje, a ove nedelje vam predlažem karfiol. Od karfiola možete pripremiti mnoga zanimljiva i ukusna jela, a recepte za ova jela možete naći u rubrici Naš meni, ali i na mnogim društvenim mrežama. Tako sam jednom prilikom saznala da, mom omiljenom Dejvidu Bouviju, umesto pirea od krompira koji je nekada najviše voleo, supruga sada priprema pire od karfiola sa kiselim mlekom. Probajte i tu kombinaiju, veoma je ukusna. 

Zapečeni karfiol sa sirom

Written by Nutricionista. Posted in Blog, Naš meni

caulflower_hamburger_casserole
Makaroni sa različitim vrstama sira su mnogima omiljena klopa iz detinjstva. Ja nisam nikada bila ljubitelj ove kombinacije, verovatno zato što je u vrtiću često bila na meniju, pa sam se oduševila kada sam otkrila ovu odličnu zamenu za zapečene makarone. Dakle, ako morate da izbegavate makarone sa sirom, ili ako niste ljubitelj toplog testa, evo jedne veoma ukusne kombinavcije koja će vam se sigurno svideti.

Šnicle od karfiola

Written by Nutricionista. Posted in Blog, Naš meni

11146146_10205869041182504_960334252_n
           Ako redovno čitate moje tekstove, znate da nisam ljubitelj određenih režima ishrane koji isključuju neke hranljive sastojke. Tako nisam ljubitelj i low carb načina ishrane, ali moram da priznam da je u nekim situacijama ovaj režim najbolje ređenje. Kako je sve više onih koji se muče sa insulinskom rezistencijom, mislim da im je najbolja pomoć upravo što više isprobanih recepata pripremljenih po low carb principu.