Posts Tagged ‘insulin’

Jabuka

Written by Nutricionista. Posted in Blog, Namirnice

apple-1327228-639x281

Jabuka je voće koje se najčešće i najviše koristi na ovim prostorima. Od jabuka se pravi mnogo ukusnih poslastica i napitaka, a mnogima je jabuka omiljena voćna užina. Veoma je zdrava, i baš kao što kaže ona čuveka izreka, jedna jabuka dnevno zaista može biti odličan saveznik u očuvanju zdravlja.

Umereno gladovanje

Written by Nutricionista. Posted in Blog, Zdravlje na tanjiru

intermittent-fasting-500x334
Sećate se jedne od onih dijeta za izbegavanje, one po mesečevim menama? E, ta i još mnoge druge dijete su zapravo umereno gladovanje. U nekim slučajevima se preskače doručak, negde i ručak, a u nekim režimima se obroci izbegavaju i duže. Verovali ili ne, ovakvi režimi se masovno koriste širom sveta, a navodno ih koriste i sportisti. Jedan od razloga zbog koji se umereno gladovanje koristi je navodno poboljšanje insulinske iskoristljivosti i bolji rast mišićne mase.

Preslišavanje o dijabetesu i insulinskoj rezistenciji

Written by Nutricionista. Posted in Blog, Zdravlje na tanjiru

ir
      O insulinskoj rezistenciji smo pričali više puta, ali i dalje mi se čini da je ljudi mešaju sa dijabetesom, i ako im nivo šećera u krvi nije povišen, zaboravljaju da i nivo insulina u krvi treba da se proveri. Danas bih da vas podsetim na to šta je insulinska rezistencija, a šta dijabetes, i da redovno kontrolišete i glikemiju i insulinemiju.