Speltini mafini sa spanaćem

Written by Nutricionista. Posted in Blog, Naš meni

IMG_20160218_210445

Nedavno sam izjavila “Spanaća nikad previše.” ali mi se desi da ga nekad zaista priremim više nego što možemo da pojedemo za jedan obrok. Onda možete predpostaviti šta pripremam za večeru-nešto od preostalog spanaća. Srećom, spanać se lepo i lako uklapa u mnogim slanim jelima, pa nije teško smisliti neki fini recept za sve ukućane. Tako je nedavno nastali ukusni mafini koje možete servirati za doručak, večeru, ili spakovati sebi i svojim mališanima za užinu.

Potrebno:

-200gblanširanog spanaća

-2 jajeta

-150ml kisele vode

-150ml jogurta

-kašičica soli ili manje ako je sir slan

-1 kašičica praška za pecivo

-100g mladog sira

-8-10 kašika speltinog brašna

-1 kašika ulja

-po želji susam

Priprema:

Spanać oprati, blanširati i kada seohladi, dobro ocediti. Iseckati sitno pa pomešati sa jajima, vodom, jogurtom i uljem. Dodati i usitnjen sir, a zatim postepeno dodavati izmešane suve sastojke. Procenite da li će vam biti dovoljno 8 kašika brašna, pa ako je testo retko, dodajte još par kašika. Zagrejte rernu na 180 stepeni, i sipajte smesu u kalupe za mafine (najbolje silikonske). OD ove smese, dobila sam 10 mafina. Pecite najmanje 30 minuta i proveravajte čačkalicom da li su mafini pečeni. Servirajte uz jogurt ili kiselo mleko, i uživajte.

Tags: , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment