Zabranjeno za bebe

Written by Nutricionista. Posted in Blog, Naših 5 minuta za decu

baby-84686_960_720

Hodalice, sedišta, ležaljke, nosiljke, flašice, cucle, … oko svega postoji ZA i PROTIV, nesuglasice i dileme, i nekad nam se čini da nas neke preporuke samo još više zbunjuju. Sećate se, pominjala sam i nesuglasice oko uvođenja čvrste hrane, davanja tečnosti, redosleda namirnica, ali postoje stvari oko kojih se svi slažu-šta je to što NE SMEMO davati bebama tokom uvođenja čvrste hrane, ili do navršenog prvog rođendana. Oko uvođenja čvrste hrane i redosleda namirnica ćete se verovatno posavetovati sa pedijatrom, a ja bih samo da vas podsetim na to šta bebi ne treba da date.

Low carb keksi od badema

Written by Nutricionista. Posted in Uncategorized

IMG_20151206_201938-(1)

Prošle nedelje smo probali slani keks od spelte, a danas pravimo mirisni slatki keks od badema koji je Ivana isprobala za nas.

Low carb keski od badema

2 jaja

200 gr mljevenih blanširanih badema

Kašicica limunovog soka

Cimet, mljeveni karanfilić

Zaslađivač Eritriol + Stevija

 

Posebno umutiti bjelanca i dodati zaslađivač i limunov sok. Zatim dodati bademe, malu kašiku cimeta i tri prsohvata mljevenog karanfilića. Provjeriti slatkoću i dodati po potrebi još zaslađivača.

Na papiru za pečenje pomocu oklagije razviti tijesto debline pola centimetra. Oklagiju pokvasiti  hladnom vodom da se ne lijepi za tijesto. Zatim kružizi zeljene forme keksa ili jednostavno ispeći razvučeno tijesto pa posle sjeći. Peći kratko 15-20 min na 150-180 stepeni.