Gvakamole

Written by Nutricionista. Posted in Blog, Naš meni

keep-guacamole-from-turning-brown (1)

Pošto smo radnu nedelju počeli pričom o avokadu, evo i recepta za kraj. Gvakamole je meksičko jelo, i najpoznatije jelo od avokada. Vrlo je ukusno, a može se servirati uz tortilja čips, štapiće od povrća, kukuruzni hleb, bilo šta. Ja ga obožavam, a svideće se i vama sigurno. Ovo je recept moje prijateljice Marije po kom i ja spremam ovo jelo.

Potrebno:

-jedan zreli avokado

-6-7 čeri paradajza

-manja glavica crnog luka

-so, biber

-sok od pola limete

Priprema:

Izgnječiti avokado, a ostale sastojke sitno iseckati. Sve dobro izmešati, dodati so i biber po ukusu, pa umešati i sok od limuna. Dobro ohladitii, i servirati u činiji uz dodatke po želji. Ja obično žurim kad nešto spremam, pa gvakamole pravim u blenderu. Kako dog da ga pravite, sigurno će ispasti odlično

Prijatno.

Tags: ,

Trackback from your site.

Comments (1)

Leave a comment