Brzi kolač od malina

Written by Nutricionista. Posted in Blog, Naš meni

7c552885-6bda-4139-be0a-d9864c5a5bcd

Jel se to samo meni čini li mi često isprobavamo recepte za poslastice? Na sreću, sve poslastice koje pravimo su lagane, zdrave i sa manje ugljenih hidrata, pa možemo uživati u njima bez griže savesti. Današnji kolač je za nas pripremila Dragana Lukić, moja dobra drugarica koja je naučila da uživa u hrani a da pri tom održava idealnu telesnu masu. Njoj se ovaj kolač veoma dopao, a sigruna sam da će se dopasti i vama.

Sastojci:

Testo

1 ½ šolja (350g) ovsenih pahuljica

¾ šolje (180g) speltinog brašna

80g umućenog butera (može i kokosovo ulje)

60g nezaslađenog sosa od jabuka (pasiranoa pečena ili kuvana jabuka)

2 kašike eritriola ili stevije

1 kašičica cimeta

½ kašičice praška za pecivo

¼ kašičice soli46e8be8e-cbd9-4ba3-8fca-1e54d6283caf

Fil

2 kašike eritriola ili stevije

1 ½ kašika gustina

1 kg malina svežih ili smrznutih 

1/8 kašičice soli

Postupak:

Zagrejati rernu na 190C. Pomešati sve sastojke u činiji i mesiti dok ne postane izjednačeno i sipkavo. Ravnomerno rasporediti ¾ testa po plehu sa dubljim ivicima ili u vatrostalnom sudu. U drugoj činiji pomečati eritriol i gustin, pa dodati maline, so i dobro izmešati. Sipati fil preko testa, a zatim ostatak testa ravnometno izmrviti preko fila. Peći oko 25-30 minuta dok gornji sloj ne postane zlatno braon. Ostaviti da se dobro ohladi pre sečenja.

 

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment